STYLELIFE


Az ambícióinkért és az énünk képviseletéért felelős Mars belépett a Bakba

Több fontos esemény is jut a mai napunkra! A Mars jegyet váltott és belépett a Bak jegyébe, ezzel egyidőben trigonba lépett a Jupiterrel. A Nap ugyanezt a fényszöget indítja a mai napon az Uránusszal. Az érzelmeink viszont megkezdik havi mélyrepülésüket: a Hold délután átlép a Skorpióba, kvadrátba lép a Plutoval és szembenállásba a Jupiterrel.

olvass tovább

Növényi alapú farsang? Nem lehetetlen! - Így készül a vegán szalagos fánk

  • 2024. január 05.

Hamarosan kezdődik a farsangi időszak, így indulhat a jelmezkeresés és a tökéletes szalagos fánk receptjének vadászata is. Sokan idén januárban – a „veganuár” elnevezésű kihívás alatt – döntöttek a növényi alapú vagy tejmentes étrend kipróbálása mellett, nekik pedig még nagyobb kihívást jelenthet egy klasszikus farsangi menü összeállítása úgy, hogy továbbra is mellőzik az állati eredetű alapanyagokat. Nem kell azonban lemondanunk a közös fánkozásról és az egyéb finomságokról: pár egyszerű trükk segítségével könnyedén összerakhatunk változatos, növényi alapú fogásokat, amiket az egész család imádni fog, sőt, akár új hagyományokat is teremthetünk.

olvass tovább

Újévi fogadalmak

Minden embernek megvan a saját vágya, célja, álma. Aztán amikor eltelik egy év egy szempillantás alatt, akkor hirtelen végiggondoljuk, hogy mi is történt az elmúlt 365 napban. Milyen sikerek, kudarcok értek minket. Ennek hatására pedig különböző fogadalmakat teszünk, hogy a következő év minél jobban sikerüljön.

olvass tovább

Top10: stílusos vendégváró falatok szilveszterre

Szilveszterkor sokan választják a házibuli lehetőségét, hiszen ilyenkor a barátaink és legkedvesebb ismerőseink körében köszönhetjük az új évet. Most olyan ötleteket gyűjtöttünk össze a vendégváró falatokhoz, amelyek egészen biztosan stílusosabbá és hangulatosabbá fogják tenni az évet búcsúztató partyt.

olvass tovább

A Laurel egyedi séfpáros koncepcióval köszönti az új évet

  • 2023. december 28.

A Laurel Budapest hosszú évek óta a fővárosi gasztroszíntér egyik legizgalmasabb szereplője, amelyre a klasszikus francia konyhatechnológiákra építve a magyar alapanyagok és hagyományok tisztelete, valamint a nemzetközi konyha fúziója jellemző. A Kertész utcai étterem története november végétől egyedülálló séfpáros felállással folytatódik tovább, Ötvös Zsuzsanna pastry chef és Szabó Dávid head chef vezeti a továbbiakban a konyhát.

olvass tovább