STYLELIFE / Gasztronómia


Igyunk egészséget reggelire!

  • 2016. november 24.

Az utóbbi időben nagyon sokan lettek a nyers táplálkozás követői. Átállni arra, hogy valóban ne süssünk, főzzünk semmit, egy hosszú folyamat eredménye. Azok pedig, akik a nyers étkezést a mindennapjaikba bevezették, arra buzdítanak mindenkit, hogy valóban csak szépen, fokozatosan álljanak át erre a speciális táplálkozásra. Számtalan előnye van annak, hogy nem éri hőhatás az alapanyagokat. Szerintünk érdemes lenne legalább részben, néhány étkezésnél a nyerskonyha szabályait betartva elkészíteni táplálékunkat.

olvass tovább

Hozzátáplálás a szoptatás után

  • 2016. november 18.

A csecsemő számára a legegyszerűbb, leghigiénikusabb és a legjobban emészthető táplálék az anyatej. Régen , mikor még nem voltak megfelelő tápszerek, rettegtek az anyák attól, hogy nem lesz elég az anyatej és a baba számára nehezen megemészthető tehéntej hígítást kell alkalmazniuk. Ma is úgy véljük, hogy a legjobb az anyatej, legalábbis 6 hónapos korig optimális, és elegendő utána elkezdeni a vegyes táplálkozás bevezetését.

olvass tovább

Központban a fehérje

A fehérje kiemelt fontosságú az egészséges életmód szemléletében. A fehérjék aminosavakból épülnek fel. Együttesük annyira fontosak a szervezetünknek, hogy az élet alapköveinek szokták nevezni.

olvass tovább

Európai street food útmutató

  • 2016. november 13.

Ha igazán el akarsz merülni egy-egy ország konyhájának ízvilágában, ne háromfogásos menüket rendelj elegáns éttermekben, én az utcai pavilonokban árult finomságokra esküszöm. Első ránézésre talán bizarrnak tűnhetnek ezek az ínyencségek, de ízük garantáltan kárpótolni fog mindennemű optikai hátrányért.

olvass tovább