A legfinomabb gyümölcssaláta receptek
Nyár van, ilyenkor sokan szívesen fogyasztanak friss, hideg gyümölcsöket. Most szeretnénk megosztani veletek néhány elkészítési módot egy finom gyümölcssalátához!
olvass továbbNyár van, ilyenkor sokan szívesen fogyasztanak friss, hideg gyümölcsöket. Most szeretnénk megosztani veletek néhány elkészítési módot egy finom gyümölcssalátához!
olvass továbbA Brewers of Europe idei fórumán, Antwerpenben a világ legismertebb szakemberei beszélgettek a sörvilág jelenéről és jövőjéről, régi és új alapanyagokról, meghatározó stílusokról és innovációs trendekről. Melyek is ezek?
olvass továbbA sörről gyakran a sörhas és részeges melákok jutnak az eszünkbe. Ám sok jó hatása is van- lássunk néhányat.
olvass tovább2010-ben a franciák gasztronómiája felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökségének a listájára. Értékelték a minőségi alapanyagok beszerzését, és hogy elsősorban helyi termelőktől szerzik be azokat. Sokat számított az ételek figyelmes összeválogatása, valamint a borok és az ételek megfelelő összeválogatása. Ezenfelül kiemelkedő a terítés és az ételek külalakja, és az asztal körüli jó hangulat.
olvass továbbA Rákóczi túrós az egyik legnépszerűbb sütemény. Mi ezúttal egy olyan receptet hoztunk, melyet pite formában érdemes elkészíteni, így akkor is nagyon gusztusos édesség ötlet lehet, ha vendégeket várunk, vagy éppen mi látogatunk el másokhoz.
olvass továbbAz olaszok számára az étkezés társasági esemény, a legegyszerűbb ételeket is nagy élvezettel fogyasztják. Az olasz konyha lényegesebben egészségesebb a magyarnál, hiszen több zöldséget használnak, és a nálunk elterjedt sertészsír helyett olivaolajat használnak. Ugyanakkor vonható párhuzam a két ország szokásai között, hiszen tőlük vettük át a vörös-és fokhagymát, valamint a száraztésztát.
olvass továbbA magyarok gasztronómiája jellegzetes, néhány ételünk pedig méltán világhírű. Rengeteg külföldi turista is szívesen fogyasztja a tipikus magyar ételeket. Lássuk a legnépszerűbbeket.
olvass továbbAz évszak egyik legjobban várt és legnépszerűbb gyümölcséből sosem lehet elég, ezért mára egy epres-vaníliás muffin receptjét hoztuk el, ami után garantáltan mindenki meg fogja nyalni mind a tíz ujját. Természetesen a recept más gyümölcsökkel is működik, de most vétek lenne az epret bármiből is kihagyni.
olvass továbbItt van végre az eperszezon, így mindenki kedvenc gyümölcsét végtelen mennyiségben fogyaszthatjuk, mi pedig összegyűjtöttünk öt szuper ételt és italt, amit ebből az édes piros gyümölcsből készíthetsz.
olvass továbbA muffin minden konyhatündér mentsvára, akihez váratlanul állítanak be vendégek, vagy valamiért az utolsó pillanatban kell előrukkolnia valamilyen finom desszerttel, ami remélhetőleg mindenki ízlését kielégíti. A csokis-narancsos muffin elkészítése rendkívül gyors és egyszerű, mégsem átlagos vagy unalmas desszert.
olvass továbbA dupla csokis cookie egy olyan édesség, amit bármikor, rövid idő alatt elkészíthetünk, akár forrón, akár kihűlve pár nappal később is bátran fogyaszthatunk. Remek ötlet lehet, ha váratlan vendég érkezik, vagy valamilyen okból csak rövid időnk van desszertet készíteni. Csoki rajongóknak természetesen kötelező, a receptet pedig bátran variálhatjuk, és a csokipasztilla helyett használhatunk fehér csokit, vagy aszalt gyümölcsöket.
olvass továbbHogyan fér meg egymás mellett egy több, mint 140 éves történelmi épület, az ázsiai és a magyar konyha, valamint a város legjobb aranygaluskája? A választ a Várkert Bazár mellett, az Ybl Miklós téren érdemes keresni, ahol bámulatos enteriőrrel és fantasztikus ételkínálattal megnyitotta kapuit a hazai gasztronómia új trónkövetelője, a Felix Kitchen&Bar. Ezzel pedig a tavaly felújított, és eredetileg Ybl Vízház néven ismertté vált épületegyüttesbe a gasztronómiai megújulás is megérkezett.
olvass továbbAz elpocsékolt tehetség olyan, akár a halál. Curtis itt ül velem szemben a PUBLiCUMBAN. Nagyon régóta ismerjük egymást. Nem tudok nem elfogultan nézni rá. Aki ismer, tudja, csak és kizárólag a saját szememnek hiszek. Két hatalmas bécsi szelet után belevágunk. Szembenézünk mindennel. A múlttal, a jelennel, és a jövővel. Mert van olyan, hogy hegy a heggyel.
olvass továbbManapság, ha a művészetről beszélünk, nem csupán csodás festmények vagy szépirodalmi művek jelennek meg lelki szemeink előtt, hanem egyre természetesebb, hogy ugyanúgy gondolunk a divatra, a lakberendezésre vagy éppen a gasztronómiára. Az utóbbi kettő tökéletes szimbiózisában bízva álmodta meg a Wenga Manufacture a cég profiljába kiválóan passzoló modern, mégis kifinomult stílusú Wenga Home & Bistrot, amely a Rózsakert Bevásárlóközpontban várja vendégeit.
olvass továbbSzőke Nikoletta maga a csoda. Minden egyes hang, már a kezdetektől. Önbizalmat ad a hallgatóknak, önbizalmat a nézőknek, és ami különösen fontos, önbizalmat a nőtársainak is.
olvass továbbNagy Alexandra bajnok. Tudja mit jelent a siker. Tudja mit jelent a munka. Tudja mit jelent az alázat. Az Egyetem Étteremben ültünk le beszélgetni.
olvass továbbVégre itt a tavasz, érkezik az eperszezon, úgyhogy bátran használhatjuk bármihez, minden mennyiségben ezt az édes, csodás piros gyümölcsöt. Most egy túrótorta receptjét hoztuk el, hiszen igazán üdítő desszert lehet a melegebb tavaszi napokon. Természetesen rengeteg eperrel!
olvass továbbAz Egyetem Étterem a Válogatott Szurkolóinak szóló akciója után ezúttal a Bajnokokat vette célba! Aki bármilyen aranyéremmel rendelkezik nemtől, kortól, sportágtól függetlenül, kedvezményes, 1690 forintos áron veheti igénybe az ’All You Can Itt” névre hallgató, 5 fogásból álló menüt.
olvass továbbÚjabb két fővárosi étterem került be a Michelin-csillagos magyar éttermek sorába, így már hat hazai étterem büszkélkedhet a rangos elismeréssel. A Stand Restaurant és a Babel Budapest is kiérdemelt egy-egy csillagot.
olvass tovább„Rohanok, hogy a nevem egy olvadó jéghegybe véssem, félek nem érem el.”
olvass tovább