STYLELIFE / Gasztronómia


Rusty Coffee Box

  • 2019. szeptember 23.

A speciality kávézás elterjedésével nem csak egy merőben új ága jelent meg a kávézásnak, hanem egyfajta életérzést is kölcsönöz szerelmeseinek. Kétségtelen az a tény, ha még ezt megspékeljük egy remekbeszedett designnal, és hozzátesszük a Balaton csodálatos látványát, azzal már bekerülhetünk akár a Stylemagazinba is. Nem is véletlen adunk hírt róluk, mert ez az egyik olyan hely, amit látni, átélni, érezni kell.

olvass tovább

Mascarponés citromtorta

  • 2019. szeptember 06.

Mivel volt itthon lemon curd, ezért adott volt egy citromtorta, ami azért jó mert kellemesen fanyar íze van, nem az a gejl édes-krémes. Egyébként is imádom a citromot és az sem utolsó szempont, hogy a lemon curd készen várt. A tészta alapja, anyukám túrótortájának tésztájából lett merítve csak én nem sima liszttel hanem mandulaliszttel készítettem.

olvass tovább

Villámgyors, bukszabarát receptek néhány hozzávalóból

  • 2019. augusztus 24.

Nincs energiád reggelit készíteni? Rohanós a napod és semmi lelkierőd főzni? Alig van otthon harapnivaló, vagy csak pihenő napot tartasz, és inkább veszel valami apróságot? Szerencsére vannak azok a finomságok, amelyek szinte egy pillanat alatt elkészülnek és még zsebbe sem kell nyúlnod hozzá. Lássunk hát pár ötletes receptet!

olvass tovább

Epres tiramisu recept

A tiramisu az egyik legkedveltebb olasz desszert, amiért nem csak a kávéimádók rajonganak. Azonban még ennek a tökéletes finomságnak az ízélményét is lehet fokozni, ha egy kis eperrel bolondítjuk meg. Nem lesz szükségük túl sok plusz hozzávalóra az eredeti recepthez képest, azonban egészen biztos, hogy így is nagyon kellemes meglepetést fogunk vele okozni annak, akinek elkészítjük!

olvass tovább

Intimitás Gourmet - Vagyis Étel és szex!

Riport Hummel Zsolttal, aki az ételeken és a főzésen keresztül tudatosította magával a testi és lelki érintkezés lényegét. Olyan párhuzamokat fedezett fel a két terület között, ami által teljesen új megközelítésből érezhetjük és élvezhetjük a párkapcsolatok testiségét. Egészen az alapanyagoktól, azok minőségétől, az étkezés milyenségén át, az élvezeti értékének fokozásáig. Ugyanúgy, mint az intimitásban!

olvass tovább

A francia gasztronómiáról

2010-ben a franciák gasztronómiája felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökségének a listájára. Értékelték a minőségi alapanyagok beszerzését, és hogy elsősorban helyi termelőktől szerzik be azokat. Sokat számított az ételek figyelmes összeválogatása, valamint a borok és az ételek megfelelő összeválogatása. Ezenfelül kiemelkedő a terítés és az ételek külalakja, és az asztal körüli jó hangulat.

olvass tovább

Rákóczi túrós pite recept

  • 2019. május 25.

A Rákóczi túrós az egyik legnépszerűbb sütemény. Mi ezúttal egy olyan receptet hoztunk, melyet pite formában érdemes elkészíteni, így akkor is nagyon gusztusos édesség ötlet lehet, ha vendégeket várunk, vagy éppen mi látogatunk el másokhoz.

olvass tovább