Nyári gyümölcsös galette recept
Ez a frissítő, igazán nyári, gyümölcsös, és nem utolsó sorban nagyon esztétikus édesség mindössze 20 perc alatt elkészíthető, és garantáljuk, hogy mindenki megnyalja utána mind a tíz ujját!
olvass továbbEz a frissítő, igazán nyári, gyümölcsös, és nem utolsó sorban nagyon esztétikus édesség mindössze 20 perc alatt elkészíthető, és garantáljuk, hogy mindenki megnyalja utána mind a tíz ujját!
olvass továbbEgy tál, ami maga a nyári frissesség, de nem csak a színe miatt. Ez a könnyű, mégis tápláló quinoa bowl a zöld színek ünnepe , benne minden, ami egészséges. Egy kis roppanás, egy kis citrus, egy kis selymesség. Tökéletes ebédre vagy egy wellness délutánra, ahol nem csak az ízek, de a látvány is inspirál.
olvass továbbA nyár íze, amit nem lehet megunni Vannak ételek, amelyek nemcsak a testet, hanem a lelket is táplálják. A grillezett lazac citrusos avokádó-salsával ilyen fogás friss, színes, könnyed, mégis tápláló. Tökéletes választás egy nyári vacsorához a teraszon, egy baráti ebédhez, vagy akár egy önmagunkkal töltött slow life-pillanathoz is.
olvass továbbFriss, illatos, enyhén édes-sós saláta, ami pillanatok alatt feldob egy nyári ebédet vagy vacsorát , akár önmagában, akár köretként. Van az a nyári este, amikor nem kívánsz mást, csak valami könnyűt, frisset, mégis különlegeset. Ez a saláta pontosan ilyen: a grillezett barack édessége, a kecskesajt krémessége és a karamellizált dió roppanása tökéletes egyensúlyt alkot, mindezt egy tányéron, 15 perc alatt.
olvass továbbA banánt imádjuk, a tiramisut imádjuk, így előre elkönyvelhető, hogy ennek a két csodás dolognak a háziasításából valami még sokkal jobb fog születni. Így is, van, tehát ha egy kicsit szeretnénk felturbózni ezt az egyébként is népszerű és ínycsiklandó olasz desszertet, akkor adjunk hozzá egy kis banánt.
olvass továbbHideg leves, ami frissítő és finom,egy mediterrán hangulatú nyári fogás ami tökéletesen illik egy nyári ebédhez vagy egy stílusos kerti vacsorához.
olvass továbbVégre eljött a pillanat, amire egész télen és tavasszal vártunk, megérkezett az eperszezon, így végre nem csak horrorisztikus áron juthatunk hozzá sokak kedvenc, piros gyümölcséhez. Felhasználására gyakorlatilag megszámlálhatatlan lehetőségünk van, ha előrelátóak vagyunk, és már most a majd újra beköszöntő epermentes hónapokra gondolunk, akkor készíthetünk szörpöt vagy lekvárt, de ha inkább az azonnali fogyasztást pártoljuk, akkor következzék pár ötlet, hogy milyen nyalánkságot készítsünk ebből a gyümölcsből.
olvass továbbA május a spárga szezonja – és talán nincs is ennél stílusosabb zöldség. Tökéletes alap egy selymes krémleveshez. Ez a recept letisztult, frissítő, mégis meglepően különleges: a citrom és a friss menta adja azt a csavart, amitől nem csak egy gyors ebéd lesz belőle, hanem egy pillanatnyi tavaszi megérkezés.
olvass továbbVan valami megnyugtató abban, ha a hét egy egyszerű, mégis különleges ízzel indul. Ez a karfiolkrémleves nemcsak egészséges és selymesen krémes, de könnyű is – pont olyan, amilyenre egy hétfői napon vágyunk. A pirított mandula roppanóssága kontrasztot ad a lágy textúrához, a szerecsendió és a fokhagyma pedig mélységet visz az ízbe. Egyszerű, gyors, mégis nagyon finom.
olvass továbbSzeretnék bemutatni nektek pár sajátos ételt a távol-keleti gasztronómiából. Az ottani étkezés teljesen eltér a miénktől, ezért is érdekes számomra ez a téma.
olvass továbbAhogy a természet újraéled, úgy vágyunk mi is a frissességre – nemcsak a lelkünkben, hanem a konyhánkban is. Ez a színes csirkés-zöldséges egytálétel nemcsak gyorsan elkészül, de igazi energiabomba is. Könnyű, mégis laktató, és tele van olyan alapanyagokkal, amelyek támogatják az immunrendszert, segítenek a tavaszi fáradtság leküzdésében – és ráadásul gyönyörűen mutat a tányéron is. Ideális választás egy zsúfolt hétköznapra vagy egy pihentető, napfényes hétvégére.
olvass továbbEz a recept a gyors, de mégis különleges ételek tökéletes példája. Nincs benne túlzás: néhány friss alapanyag, egy kis figyelem, és már kész is egy tányér olyan tészta, amit akár egy olasz étteremben is elénk tennének. A citrom frissessége, a krémes ricotta és a zöldfűszerek együttese egyszerű, de karakteres ízvilágot hoz.
olvass továbbMindenki hallott már a zab fantasztikus hatásairól: csökkenti a koleszterinszintet, a rák kockázatát, véd a szív- és érrendszeri betegségektől. Magas a rosttartalma és sokáig teltségérzetet biztosít. Rengeteg vitamint, ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaz, valamint gazdag szénhidrát- és fehérjeforrás is. Jótékony hatással van az idegrendszerre, rendszeres fogyasztása jót tesz a hajnak és a bőrnek is. Ráadásul elkészítése gyors és egyszerű. Ha a hagyományos zabkása helyett valami különlegesebbet ennél, érdemes kipróbálni a zabpalacsintát.
olvass továbbA sajttorta hosszú évek óta örvend töretlen népszerűségnek, ráadásul a nyári melegben kifejezetten jó választás lehet, különösen gyümölccsel kombinálva. Ezúttal az áfonyára esett a választásunk, hiszen egészséges is, nagyon finom és rendkívül mutatós is. Íme a recept, amivel biztosan mindenkit le fogsz nyűgözni!
olvass továbbKönnyű vacsorára vágysz, ami biztosan levesz mindenkit a lábáról? Akkor az egészben sült karfiol a Te ételed! Ha egyszer elkészíted, többé soha nem felejted.
olvass továbbA rum az egyik leginkább alulértékelt szeszes ital. Még mindig a tengerészek italaként aposztrofálják, holott a minőségi rum, igenis finom ital, amely megérdemli, hogy szót ejtsünk róla.
olvass továbbSonka, kalács, torma, tojás – ezek a húsvéti reggeli elmaradhatatlan hozzávalói. Van, ahol a kalácsot Jézus töviskoronájára emlékezve koszorú alakúra fonják, a torma a zsidó hagyományokhoz kapcsolódik, míg a tojás a termékenység és az újjászületés jelképe. Ahogy az ünnepi díszítés elemei, a bárány, a barkaág és a nyúl is fontos szimbólum.
olvass továbbEnnél frissítőbb levest ma nem fogsz találni! Nagy melegben nyáron csodálatos, de ha el akarod kápráztatni a vendégeid, akkor bármikor tökéletes választás. Az áttetsző színtelen leves, nagyon intenzív paradicsom ízzel fog meglepni mindenkit, aki megkóstolja.
olvass továbbSzeretnél valami szuperkönnyű, olaszos vacsorát – egyenesen Jamie Oliver receptkönyvéből? Akkor a tagliatelle neked való! Íncsiklandó, divatos, és pofonegyszerű, úgyhogy fakanalat elő, és kezdődhet a főzőcske!
olvass továbbA hortikulturális-terápiát pszichiátriai esetekben is előszeretettel alkalmazzák a depresszió leküzdésére. Hát még ha olyan növényeket ültetsz, melyek azonnal jó kedvre derítenek! Íme egy kis útmutató abszolút kezdőknek.
olvass tovább