STYLELIFE / Gasztronómia


Zöld istennő tál – avokádós, pisztáciás, lime-os quinoa bowl

  • 2025. június 21.

Egy tál, ami maga a nyári frissesség, de nem csak a színe miatt. Ez a könnyű, mégis tápláló quinoa bowl a zöld színek ünnepe , benne minden, ami egészséges. Egy kis roppanás, egy kis citrus, egy kis selymesség.
Tökéletes ebédre vagy egy wellness délutánra, ahol nem csak az ízek, de a látvány is inspirál.

olvass tovább

Grillezett lazac citrusos avokádó-salsával

  • 2025. június 15.

A nyár íze, amit nem lehet megunni Vannak ételek, amelyek nemcsak a testet, hanem a lelket is táplálják. A grillezett lazac citrusos avokádó-salsával ilyen fogás friss, színes, könnyed, mégis tápláló. Tökéletes választás egy nyári vacsorához a teraszon, egy baráti ebédhez, vagy akár egy önmagunkkal töltött slow life-pillanathoz is.

olvass tovább

Grillezett barack saláta kecskesajttal és karamellizált dióval

  • 2025. június 07.

Friss, illatos, enyhén édes-sós saláta, ami pillanatok alatt feldob egy nyári ebédet vagy vacsorát , akár önmagában, akár köretként. Van az a nyári este, amikor nem kívánsz mást, csak valami könnyűt, frisset, mégis különlegeset.
Ez a saláta pontosan ilyen: a grillezett barack édessége, a kecskesajt krémessége és a karamellizált dió roppanása tökéletes egyensúlyt alkot, mindezt egy tányéron, 15 perc alatt.

olvass tovább

Banános tiramisu recept

A banánt imádjuk, a tiramisut imádjuk, így előre elkönyvelhető, hogy ennek a két csodás dolognak a háziasításából valami még sokkal jobb fog születni. Így is, van, tehát ha egy kicsit szeretnénk felturbózni ezt az egyébként is népszerű és ínycsiklandó olasz desszertet, akkor adjunk hozzá egy kis banánt.

olvass tovább

Nyári desszertek eperrel

  • 2025. június 05.

Végre eljött a pillanat, amire egész télen és tavasszal vártunk, megérkezett az eperszezon, így végre nem csak horrorisztikus áron juthatunk hozzá sokak kedvenc, piros gyümölcséhez. Felhasználására gyakorlatilag megszámlálhatatlan lehetőségünk van, ha előrelátóak vagyunk, és már most a majd újra beköszöntő epermentes hónapokra gondolunk, akkor készíthetünk szörpöt vagy lekvárt, de ha inkább az azonnali fogyasztást pártoljuk, akkor következzék pár ötlet, hogy milyen nyalánkságot készítsünk ebből a gyümölcsből.

olvass tovább

Tavaszi spárgakrémleves citrommal és mentával

  • 2025. május 28.

A május a spárga szezonja – és talán nincs is ennél stílusosabb zöldség. Tökéletes alap egy selymes krémleveshez. Ez a recept letisztult, frissítő, mégis meglepően különleges: a citrom és a friss menta adja azt a csavart, amitől nem csak egy gyors ebéd lesz belőle, hanem egy pillanatnyi tavaszi megérkezés.

olvass tovább

Karfiolkrémleves pirított mandulával – tökéletes hétindító könnyedség

  • 2025. május 25.

Van valami megnyugtató abban, ha a hét egy egyszerű, mégis különleges ízzel indul. Ez a karfiolkrémleves nemcsak egészséges és selymesen krémes, de könnyű is – pont olyan, amilyenre egy hétfői napon vágyunk. A pirított mandula roppanóssága kontrasztot ad a lágy textúrához, a szerecsendió és a fokhagyma pedig mélységet visz az ízbe. Egyszerű, gyors, mégis nagyon finom.

olvass tovább